Ett körkort är ett juridiskt dokument, som tillåter en  person att lagligt köra en eller flera former av motoriserade bilar, inklusive motorcykel, bil, buss eller lastbil på en allmänt tillgänglig väg. Många människor innehar ett giltigt körkort, som de innehar en kopia av för personligt bruk och andra har särskilda licenser för företagsbruk. I båda fallen är ett körkort nödvändigt för att lagligt köra ett fordonet och det kan återkallas när som helst när det inte används på rätt sätt.

Körning utan körkort kan resultera i olika böter och påföljder, beroende på vilken typ av körning överträdelse begicks. En första gången körförbrytare kommer vanligtvis att ha hans eller hennes körkort tillfälligt under en period av en till tre dagar, beroende på hur allvarlig överträdelsen. Förare som har flera trafikförseelser, eller som har haft många körförseelser i det förflutna, kan också möta avstängning från körning under en period på upp till sex månader. Även om avstängning från körning är verkligen en olägenhet, är det inte en allvarlig påföljd och en förare kan vanligtvis återinföras i körning efter en kort avstängning.

En mindre körning överträdelse som fortfarande kan leda till fjädring kör en bil med utgångna registrering. Detta kan orsaka en indragning av ens körkort. En person som får ett citat från en stat eller kommunala brottsbekämpande tjänsteman i fråga om en utgångna registrering eller ett fordon som inte är lagligt registrerade kommer i allmänhet att få en varning och ges en dag för att rensa överträdelsen innan upphävandet sparkar i.

Rattonykterhet

En förare som kör utan körkort kan förlora privilegiet att köra under vissa omständigheter. Om en bilist fångas i en trafikolycka som orsakades av en annan förare som inte har ett giltigt körkort, kan den felande föraren tvingas underkasta sig ett blodprov alkohol. Detta är ofta det enda sättet att säkerställa att den anklagade körkort kommer att förbli tillfälligt tills rättsfallet är löst. Förare som misstänks för rattfylleri under påverkan av droger eller alkohol är också föremål för körkortsavstängning. Om en person grips för körning under påverkan av droger eller alkohol, kan de hållas i ett häkte. Även om detta kan verka som en dålig sak, det finns faktiskt fall där vara i ett häkte kan hjälpa en person att bättre förstå de rättsliga aspekterna av körning och konsekvenserna om de befinns vara över den lagliga gränsen.

Det är viktigt att veta att förare har rätt att köra lagligt utan att det är nödvändigt att inneha körkort. Personer som har fått sitt körkort indragna tidigare eller som har många biljetter på sin körjournal kan åtalas för körning under påverkan av droger eller alkohol. Konsekvenserna kan bli mycket allvarliga och kan påverka alla områden i en persons liv inklusive deras körbehörighet. Det rekommenderas att kontakta en skicklig DUI advokat så snart som möjligt bör du bli offer för körning under påverkan av droger eller alkohol.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *