När du gör en övergång från en karriär till en annan eller gör en professionell karriär förändring, är det viktigt att veta vad dina personliga intressen och ambitioner är. Genom en karriär lämplighetsbedömning, kan du få en inblick i dina talanger och passioner. Det gör det också möjligt för dig att fatta ett beslut om var du vill vara i några veckor eller månader.

Kontakta en yrkesvägledare

Karriär lämplighetsprov administreras av karriärvägledare. De är vanligtvis utformade för individer som vill ändra sitt nuvarande yrke och karriär eller för individer som överväger en förändring i karriären. De hjälper dig att avgöra den bästa vägen för en förändring i karriären som inte bara kommer att hjälpa dig att förbättra dina chanser att lyckas men också åstadkomma mer uppfyllelse och roligt. De flesta tester mäter färdigheter, intressen, talanger och värderingar. Dessutom hjälper yrkesvägledare dig att fatta beslut om hur du ska gå vidare med din karriär. Detta inkluderar att bestämma om du skulle vilja gå med i en specifik bransch eller fortsätta arbeta i den nuvarande karriären. Det finns flera möjligheter till karriärmöjligheter. När du har bestämt vilken typ av karriär som är rätt för dig, kommer de att hjälpa dig att ställa en realistisk plan.

Om du väljer rätt jobb eller bransch, kommer du att kunna bygga vidare på dina tidigare erfarenheter och få de nödvändiga verktygen för att lyckas inom det området. Du kan använda den kunskap som erhållits i karriären bedömning för att få ytterligare utbildning och erfarenhet. En karriär rådgivare kan också tillhandahålla konsulttjänster för att hjälpa dig att avgöra om det finns andra alternativ tillgängliga för dig som kan fungera för dina nuvarande omständigheter. När du börjar söka arbete, du vill ta tid att forska dina alternativ.

En karriärrådgivare hjälper dig att identifiera och mäta dina styrkor, dina svaga områden och dina personlighetsdrag för att vägleda dig genom ditt yrkesval. De kan ge karriärplanering, återuppta skrivande, intervjuer, nätverk, intervju förberedelser, och mycket mer. De hjälper dig också att välja rätt karriärväg utifrån dina intressen och talanger. och avgöra om du gör rätt yrkesval. För att få ut det mesta av din karriär rådgivning, det är alltid en bra idé att hitta en ackrediterad karriär rådgivare att genomföra bedömning och karriärplanering session. På så sätt kan du få korrekta råd, en solid grund för karriärplanering, och beslutsfattande, och en bra utgångspunkt för en framgångsrik karriär.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *