Det här ingår i en prisvärd flyttstädning

Vad är en prisvärd flyttstädning? Är det att betala ett så lågt pris som möjligt, eller är det kanske att hitta en firma som utför jobbet korrekt och till ett rimligt pris? Det kan naturligtvis ses som en smaksak men det är många gånger värt att anlita en städfirma som verkligen lever upp till vad dom lovat – det finns ju vissa krav när det kommer till just flyttstädning.

Så ser en bra flyttstädning ut

Man skulle kunna säga att det som avgör om en flyttstädning är prisvärd eller inte beror på flera saker:

  • Vad som ingår
  • Hur den utförs
  • Vad priset är

I en prisvärd flyttstädning bör givetvis alla moment ingå, så som att dra fram och städa bakom vitvarorna och inuti skåp, lådor och garderober. En prisvärd flyttstädning bör också utföras på ”rätt” sätt – det vill säga av personal med rätt kompetens och som utför arbetet med noggrannhet snarare än slarv.

Priset är den viktigaste punkten för många, men om inte alla moment som krävs för att en flyttstädning ska bli godkänd så kan den knappast heller ses som speciellt prisvärd. Inte heller om den är dåligt utförd. Om så skulle vara fallet kan det vara skönt att veta att det är den firma man anlitat som är ansvarig för detta men det kan kännas nog så jobbigt att få klagomål från den nya bostadsägarens att flyttstädningen är bristfälligt genomförd.

Det finns alltså en massa saker att tänka på för den som fokuserar på att hitta en prisvärd flyttstädning. Ett bra tips är att be om offerter från olika firmor så att du först och främst kan jämföra priserna.

Kolla sedan ett par referenser – vilken firma har dom nöjdaste kunderna? Kanske är det inte den billigaste men flera av dessa kunder tycker säkert att dom, trots det, och uppskattar dess tjänster.

Ännu mer prisvärd flyttstädning med RUT-avdrag

Att jämföra priser och referenser är bra. Men det är även viktigt att kontrollera att du har kvar RUT-avdrag att använda. RUT ger en skattereduktion på arbetskostnaden och kan därmed göra att flyttstädningen känns ännu mer prisvärd!

Med 50 % på arbetskostnaden blir det rejält mycket billigare. Men kom ihåg att kolla att du har kvar RUT samt att arbetet som utförs verkligen omfattas av detta skatteavdrag.

Kategorier: Flyttstäd

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *